Počelo suđenje za zločin u Trnu: Čamber tvrdi da nije imao namjeru ubiti Savanovića

Čitanjem optužnice u Okružnom sudu u Banjoj Luci počelo je suđenje Daliboru Čamberu (47) i Milanu Đurđeviću (43), optuženima za učešće u sukobu u kojem je ubijen Duško Savanović (24) i ranjen Aleksa Babić (22).

Čamber, koji je član organizacije “Srbska čast”, tereti se za teško ubistvo Savanovića i ranjavanje Babića, a Đurđević za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. Tužilac Aleksandar Simonović je rekao da će van svake razumne sumnje dokazati optužnicu.
Izjavili saučešće porodici

– Optužnicu ćemo dokazivati saslušanjem više svjedoka, vještaka, te materijalnim dokazima među kojima je i snimak nadzornih kamera koje su zabilježile kritični događaj – rekao je Simonović.

Čamber i njegov branilac Miloš Paleksić uvodne riječi su iskoristili kako bi izjavili saučešće porodici ubijenog mladića, te iskazali kajanje “zbog tragičnog događaja koji je sve potresao”.

– Odbrana mora da ukaže da je pravna kvalifikacija – teško ubistvo neodrživa. U optužnici se ne navodi da je Čamberu bio ugrožen život. Nije imao namjeru da nekog liši života – rekao je Paleksić.

Napomenuo je da se u optužnici opisuje da je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba i da je Čamber pucao s poda nakon što je pao od udarca koji mu je zadao Savanović što, kako kaže, samo po sebi ne potkrepljuje pravnu kvalifikaciju krivičnog djela.

 

Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi “NIS petrol” u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji lijevi točak Mercedesa u koji su sjeli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanijevši mu prostrelnu ranu karlice i trbuha od koje je preminuo u bolnici. Đurđević je Čambera odvezao s mjesta zločina i prema optužnici pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

Pregovori o priznanju krivice

Milan Đurđević i njegov branilac Duška Bogojević takođe su izjavili saučešće porodici ubijenog. Bogojević je rekla da pregovaraju o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, a ono što ih čini neodlučnim je pravna kvalifikacija djela piše Avaz

– Đurđević je u iskazu rekao kakva je njegova uloga bila i nije jasno u čemu se sastoji pomoć učiniocu? U tome što je Čambera odvezao kući? Sve se odigralo brzo. Moj klijent ništa nije sakrio, niti imao namjeru da to učini – rekla je Bogojević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79