Počeo sastanak u Beogradu: Lideri RS-a kod predsjednika Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Kako je ranije najavljeno, oni od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića diplomatsku i pravnu zaštitu i pomoć kako bi se spriječila kriza koja će nastati u BiH kada 1. augusta stigne novi, nametnuti visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Stav političara RS je da na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu dobiju uvjerenja da će Vučić svojom međunarodnom pozicijom i pozicijom regionalnog lidera uticati da se spriječi antidejtonsko delovanje na štetu RS i srpskog naroda u BiH.

Milorad Dodik, član Predsjedništva, izjavio je da će zvaničnici RS upoznati rukovodstvo Srbije na koji način se ignorišu lokalni faktori, ali i međunarodno pravo kada je riječ o spornom imenovanju visokog predstavnika u BiH. Kaže da je visoki predstavnik nepoželjan i da ne treba da bude u BiH, i da nema ni međunarodnog konsenzusa o njegovom imenovanju.

Najavljenom sastanku kod predsjednika Vučića prisustvuju i lideri opozicionih stranaka SDS, PDP, DNS. Opozicija je odbila nedavno sastanak na istu temu kod predsednice RS jer je prvo bio zakazan sastanak lidera vladajuće koalicije, a zatim sa opozicijom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79