Počeo sastanak u SIPA-i o aferi “Respiratori”

Počeo sastanak u SIPA-i o aferi “Respiratori”


Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala se sa predstavnicima i istražiteljima Tužilaštva KS, SIPA-e i nadležnim osobama iz Agencije za javne nabavke BiH zbog sporne nabavke respiratora za potrebe Federacije BiH, preko firme “FH Srebrena malina”, plaćenih 10,5 miliona maraka.

Fikret Hodžić, glavni akter afere koja potresa BiH: Ponosan sam što sam uspio nabaviti respiratore

 

Na sastanku koji se održava u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu je, kako saznajemo, prisutna i glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

Tužilaštvo KS najavilo je, odmah nakon što je objelodanjena afera, da je formiran predmet i da provjeravaju nabavku respiratora. Nepoznato je da li će se nakon današnjeg sastanka nadležnost biti prebačena na Tužilaštvo BiH.

Ranije se najavljivalo da će na predmetu raditi operativni tim koji će uključivati tužioce Tužilaštva BiH, Tužilaštva KS i istražitelje iz SIPA-e, ali će i u tom slučaju morati biti određeno koje tužilaštvo je nadležno za predmet “Respiratori”, piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija