Početna cijena skoro pola miliona eura: Vlada Crne Gore prodaje Maybach

Crnogorsko Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je danas poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju vladinog automobila marke Mercedes-Benz, model “Maybach S 650”.

Početna cijena vozila je 456.933 eura, a prodaja će biti izvršena 23. jula u Budvi, javnim nadmetanjem.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić rekao je da je svaki euro važan u godini socijalne pravde i dodao da je “rasipništvu kraj” i da će novac od prodaje ići socijalno ugroženima.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva lica koja uplate depozit u iznosu od pet posto od početne cijene, odnosno oko 22.850 eura.

Vlada je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva vozila “Maybach”. Premijer Zdravko Krivokapić kazao je tada da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet i iskorištena za pomoć ugroženima.

Ta dva vozila kupila je Agencija za nacionalnu bezbjednost krajem 2017. i početkom 2018. godine, za 1,2 miliona eura.

Jedan auto koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je koristio bivši premijer Duško Marković, dok je bio na čelu Vlade.

Kada je najavljena prodaja, Đukanovićev kabinet je saopštio da Vlada prodajom automobila “bruka državu”.

Đukanovićev kabinet je naveo da je blindirani auto za predsjednika države nabavljen na osnovu procjene nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti i da očekuju novu procjenu službi da li je takav auto i dalje potreban, “i da za to ponesu odgovornost”.

Ministar Spajić je nedavno rekao da Đukanović nije poštovao zaključak Vlade kojim je određena prodaja “Maybacha”, navodeći da se oglušio o zahtjev za povraćaj vozila koji mu je uputila Agencija za nacionalnu bezbjednost.

Spajić je tada naveo da zbog toga ne može da bude izvršena procjena vrijednosti vozila.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79