Počinje masovnija vakcinacija u “Banjalučkom velesajmu”

Masovnija vakcinacija građana u RS starijih od 65 godina trebalo bi da počne sutra u hali “Banjalučkog velesajma” i dok se ranije vakcinacija ove grupe građana sprovodila u nešto manjem obimu, sada će tokom jednog dana moći biti vakcinisano nekoliko stotina građana.

U Domu zdravlja Banja Luka su naveli da se prvog dana isključivo vakcinišu građani koji su pozvani na vakcinaciju protiv koronavirusa.

– Imunizacija ove prioritetne grupe Banjalučana u masovnijem obimu počinje u devet sati – saopćili su iz Doma zdravlja Banja Luka.

Dodali su da će sva lica starija od 65 godina koja su se prijavila za vakcinaciju protiv koronavirusa biti blagovremeno obaviještena o svom terminu vakcinacije putem timova porodične medicine, te su ih zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Dodali su da sve mjere imaju za cilj smanjenje rizika od prenošenja virusa, kako između građana koji će dolaziti na imunizaciju, tako i među zdravstvenim radnicima i svim drugim akterima u procesu masovne vakcinacije.

Unutar samog objekta “Velesajma” će biti odijeljeni punktovi za prijem i ljekarski pregled građana koji dođu na vakcinaciju, te dijelovima gdje će stručni medicinski timovi vakcinisati građane, a bit će izdvojena i mjesta za praćenje građana nakon vakcinacije.

Tada je rečeno da će broj medicinskih timova koji će vršiti imunizaciju zavisiti i od broja građana koji će biti vakcinisani, a da će svakodnevno i ekipe Službe hitne medicinske pomoći biti prisutne u slučaju potrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79