Počinje suđenje Amiru Kujoviću za smrt supružnika Hršum

U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu danas počinje suđenje Sarajliji Amiru Kujoviću (37), optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), čiji očevi naglašavaju da optuženi mora biti kažnjen za ovu tragediju, u kojoj su, ističu, izgubili anđele, roditelje dva maloljetna sina

Nesreća se dogodila u avgustu prošle, a Okružni sud je optužnicu potvrdio tek 29. aprila ove godine, te u dva navrata zakazao i odgađao suđenje, prvo zbog bolesti sudije, a onda, sredinom oktobra, zbog Kujovićevog nalaza u kojem se navodi da je pozitivan na virus korona, a u čiju vjerodostojnost ožalošćene porodice sumnjaju.

“Iskreno rečeno, stvarno ne vjerujem više nikome, a pogotovo ne sudstvu. Oni meni ne mogu vratiti djecu nikako, ali on mora da odgovara za ono za šta je kriv. Ništa drugo ne tražim, osim da bude kažnjen za smrt naše djece”, rekao je za “Nezavisne novine” Dariov otac Ratko Hršum.

Prema njegovim riječima, i juče je bio na groblju te se svaki put potrese, a jednako su za njega bile stresne i situacije kada je išao na ranija odgađana ročišta Kujoviću.

“Idem svaki put. Opet se potresem i kada tu odem, kada vidim lažova koji se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv, a izazvao je saobraćajni udes gdje su poginula dva nebeska anđela. I on nakon svega kaže da nije kriv, a ‘krivi’ su oni koji su njemu sa druge strane stajali na putu dok je preticao kolonu vozila”, ističe Ratko.

Danijelin otac Miloš Dragović kaže da se Kujović 14. oktobra nije pojavio u sudnici te da je advokat optuženog donio potvrdu da je Kujović pozitivan na kovid-19.

“On je otišao na testiranje tog istog dana u devet časova, a već u 9.30 dobio je nalaz. Normalno, nama je sve to bilo sumnjivo i mi zahtijevamo da se taj nalaz provjeri. Ne vjerujemo laboratoriji, sudstvu, tužilaštvu, a njemu ne pogotovo”, rekao je Dragović u izjavi za “Nezavisne novine”.

Dodao je da će vrijeme pokazati epilog ovog sudskog procesa, mada, kako ističe, nije veliki optimista da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu, iako je, dodaje, zaslužuje.

Supružnici Danijela i Dario počivaju na groblju na paljanskim Barama nakon tragedije koja se dogodila 11. avgusta prošle godine na putu Pale – Ljubogošta, kada je u njihov audi A3 direktno udario mercedes GLC 350, kojim je upravljao Kujović.

On je, prema dostupnim informacijama, vozilom prešao u suprotnu traku i udario u audi u kojem su bili supružnici. Vozio je Kujović, dodaje se, bez važeće dozvole, a imao je 0,41 promila alkohola u krvi, s tim što je prekoračio i brzinu.

“Optuženi nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat”, navodi se u optužnici.

Podsjetimo, mediji su nedavno objavili da je Kujović u registru novčanih kazni imao više hiljada KM neplaćenih kazni za razne prekršaje, uglavnom iz oblasti saobraćaja. Vozačka dozvola mu je, dodaje se, oduzeta još 2014. godine.

Iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu za “Nezavisne novine” potvrdili su da je novi glavni pretres protiv Kujovića zakazan za danas sa početkom u devet časova.

“Prvog septembra počeo je glavni pretres u predmetu optuženog Kujovića, odnosno pretpretresno ročište. Na zakazano ročište 14. oktobra nije pristupio optuženi, a u spis je uložen dokaz da je pozitivan na kovid-19”, kažu iz Suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79