Počinje suđenje stoljeća za svirepu likvidaciju pjevaljke: Zoran Marjanović u utorak na optuženičkoj klupi

U renoviranoj Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, u utorak, 5. novembra, trebalo bi početi suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepu likvidaciju supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči.

Marjanović se na pripremnom ročištu u septembru izjasnio da negira krivicu, a detaljnu odbranu iznijeti će na suđenju. On od početka ovog slučaja negira da je likvidirao suprugu, koja je bila pjevačica narodne muzike.

Marjanović je optužen za krivično djelo teške likvidacije, za koje je zaprijećena kazna do 40 godina iza rešetaka. Brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je likvidirao suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta bila i njihova maljoljetna kćerka. Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je lišen slobode 15. septembra 2017., godinu i po od likvidacije.

I prije toga bio je privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije lišenja slobode u više je navrata u medijima govorio o likvidaciji, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu. Srbijanski mediji, koji su pisali i o najmanjim detaljima o životima bračnog para Marjanović, ovaj predmet već su proglasili „suđenjem stoljeća“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79