Počinje uklanjanje napuštenih vozila s parkinga, vlasnici pozvani da to oni prvi učine

Premijer Edin Forto pozvao je vlasnike takvih vozila da ih sami uklone čime će se, osim povećanja sigurnosti, stvoriti i dodatna parking mjesta

Osim čišćenja i uređenja, koje je danas počelo u Kantonu Sarajevo, vršit će se i uklanjanje napuštenih i neregistrovanih vozila sa javnih površina i parkinga.

Premijer Edin Forto pozvao je vlasnike takvih vozila da ih sami uklone čime će se, osim povećanja sigurnosti, stvoriti i dodatna parking mjesta.

-Ako to ne urade, mi ćemo ih ukloniti, a vlasnici će biti sankcionisani. Želimo grad pretvoriti u mnogo čišće mjesto za življenje i ono što je bitno je da ovo dvomjesečno čišćenje, treba da se pretvori u cjelogodišnju aktivnost – da podignemo svijest i da čuvamo naš okoliš- rekao je premijer Forto.

U sklopu akcije čišćenja aktiviran je dežurni Viber broj 062 00 22 44, na koji građani mogu prijavljivati nepropisno odložen otpad, kao i pravna i fizička lica koja to rade na javnim površinama, saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79