Počinju radovi u tunelu Crnaja. Zadržavanja ne smiju bizi duža od 15 minuta, od 23 do 04.30 sati saobraćaj obustavljen

Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije.

Od četvrtka (11. februara) kroz tunel će se od 04.30 do 23 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 04.30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

U Cestama Federacije BiH ističu da će prema simulacijama prometa koje su do sada urađene maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 munuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata. I u vrijeme potpune obustave saobraćaja vozilima hitne pomoći i policije prolaz će biti omogućen.

Od 1. juna do 30. septembra radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

Važno je naglasiti da su radi što boljeg i pravovremenog informiranja vozača, s obje strane tunela Crnaja instalirane kamere BIHAMK-a, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja prometa na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo – Mostar.

Tokom izvođenja radova, vozači mogu koristiti alternativne pravce:

M-5 Sarajevo – Kiseljak – Busovača – Kaonik,
M-5 Lašva – Kaonik – Vitez – Nević Polje,
M-16.4 Nević Polje – Novi Travnik – Bugojno,
M-16.2 Bugojno – Prozor – Jablanica,
M-16. Bugojno – Tomislavgrad,
M-6.1 Tomislavgrad – Mostar,
M-18 i M-18.1 Sarajevo – Foča, M-20 Foča – Trebinje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79