Počivaj u miru, Brate: Neprijatelj Darka Šarića dao čitulju za Radoševića

Svjedok saradnik Nebojša Joksović Joksa (53) oprostio se čituljom od Ranka Radoševića, Ranka Eskobara (54), koji je ubijen 9. marta u Rušnju.

Joksović je, podsjetimo, svjedok u postupku protiv Darka Šarića, koji se godinama vodi zbog međunarodnog šverca kokaina i “pranja” 22 miliona eura. Nekada blizak Šarićev prijatelj, Joksović se prije desetak godina okrenuo protiv njega i postao ljuti neprijatelj.

– Otiloviću Brate, kako si me zvao, a mi iz mog sela se poznajemo ko je Brat. Ti si to i bio. Počivaj u miru, Brate, čekaju te Milka i Nada. Nebojša Joksović sa porodicom -napisao je u čitulji u jednom dnevnom listu Nebojša Joksović.

Radošević je rodom iz Nikšića, a Joksović iz Pljevalja.

Joksović, nekadašnji prijatelj iz djetinjstva Darka Šarića, okrenuo mu je leđa nakon hapšenja u akciji “Balkanksi ratnik” 2009. godine. Svjedočio je protiv njega na suđenju, a za njegovu bezbjednost je zadužena Jedinica za zaštitu svedoka MUP Srbije, piše Kurir.

Šarić je prošle godine optužen da je planirao da ubije Joksovića 2020. godine na Drinskoj regati, ali da mu je akcija propala pošto manifestacija nije održana zbog korone.

Podsjetimo, Darko Šarić je prije nekoliko godina, na jednom od suđenja, obraćajući se svjedoku-saradniku Nebojši Joksoviću, od sudije tražio da zagrli svog dojučerašnjeg saradnika, koga je potom ispitivao. Ubrzo je svjedoka-saradnika optužio da mu je “sve to namjestio kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.