Podaci govore koliko je zapravo Elektroprivredinih korisnika pristalo na marku za TV Herceg Bosne

Svega 8 hiljada Elektroprivredinih korisnika pristalo je na marku za Televiziju Herceg-Bosne, saznaje Hercegovina info iz više izvora u Elektroprivredi HZ HB.

To bi bilo 29 hiljada manje od obmanjujuće brojke koju je glasnogovornica EP HZ HB Marija Buntić, nedavno imenovana i u nadzorni odbor Autocesta, isporučila svekolikoj hrvatskoj javnosti.

Osam tisuća je 4 posto od 200 hiljada Elektroprivredinih korisnika, a ne 20 posto kako je medijima kazala Buntić. Ostaje ovdje upitno i kako će Elektroprivreda iznivelirati ovu laž, odnosno tko će uplaćivati TV Herceg Bosni razliku od 29.000 maraka svaki mjesec, hoće li to činiti Elektroprivreda i preko čijih leđa.

Treba još dodati da je od navedenih, mizernih 8.000, blizu 2.000 djelatnika Elektroprivrede koje je uprava HZ HB silom natjerala da uplate marku televiziji, oko čega ih prethodno nije pitala mišljenje, o čemu smo obavijestili i instituciju ombudsmana u BiH.

Glasnogovornica Elektroprivrede Marija Buntić početkom kolovoza je rekla da još uvijek nemaju informaciju o pristancima za marku. Na ubrzo ponovljeni upit o broju pristanaka korisnika na marku za Herceg Bosnu odgovorila je da se koronavirus stanje u poduzeću usložnjava. Potom je u javnost pustila informaciju da se potvrdno izjasnilo oko 20 posto njihovih kupaca, odnosno 37.000. Već tada je to mirisalo na s politikom smišljenu obmanu, no sada se i potvrdilo da je to tako.

Bilo kako bilo, operacija nije uspjela, i dolaze vremena kada će se vrednovati vrijednost koju je netko napravio, a ne pod nacionalno pitanje gurati sve što je hrvatsko, a da bi se sebi priskrbilo medijsko podaništvo.

Brojni Hrvati u BiH žele kvalitetan televizijski proizvod, i spremni su ga podržati s više od marke. Gornji broj odazvanih na poziv Dragana Čovića s HNS-a govori i u drugim smjerovima, oko kojih bi se i u stranci trebali dobro zamisliti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79