Podaci “Pokopa”: U februaru umrlo 82 osobe, zadnjih šest dana čak 185!

Ovaj podatak saopćio je danas predsjednik Odbora za zdravstvo pri Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Kacila na vanrednoj sjednici tog doma na kojoj se raspravlja o pogoršanju epidemiološke situacije u ovom bh. entitetu

U Kantonu Sarajevo su od koronavirusa u januaru umrle 72 osobe, u februaru 82, dok je u posljednjih šest dana umrlo 185 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovaj podatak saopćio je danas predsjednik Odbora za zdravstvo pri Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Kacila na vanrednoj sjednici tog doma na kojoj se raspravlja o pogoršanju epidemiološke situacije u ovom bh. entitetu.

“Maloprije sam dobio podatak koji želim podijeliti kako bismo imali percepciju ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo. U januaru su u KS-u od korone preminule 72 osobe, u februaru 82, a u zadnjih šest dana 185. Ovo su podaci Javnog preduzeća ‘Pokop’, a to znači da je ovaj broj mnogo veći, jer nisu uzimane brojke niti jednog drugog pokopnog društva u Kantonu Sarajevu”, upozorio je Kacila, zamolivši učesnike sjednice za raspravu koja će voditi ka konkretnim zaključcima u korist građana i zaključcima koji se mogu odmah implementirati.

Kacila je također iznio je zaključke koji su doneseni na sjednici Odbora održanoj 16. marta.

Jedan od zaključaka je davanje većih ingerencija Federalnom štabu Ministarstva zdravstva za donošenje mjera suzbijanja brzog širenja koronavirusa na području Federacije, kao i pooštravanje postojećih mjera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79