Podgoričanima i Cetinjanima zabrana izlaska od 22 do pet sati ujutro

Građanima Podgorice i Cetinja od ponedjeljka, 9. novembra, bit će zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22 sata do pet sati ujutru, objavio je Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore.

Takva odluka uslijedila je nakon što su Podgorica i Cetinje, uslijed rasta broja zaraženih koronavirusom, prešli u grupu četiri, u kojoj je broj zaraženih iznad 1.200 na 100.000 stanovnika.

– Zabranjuje se izlazak iz objekta stanovanja od 22 do pet ujutru, uz definirane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mjere, što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac. To su osobe koje njeguju osobe koja uslijed bolesti, stanja ili posljedica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih osoba, te osobe koja izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta dnevno – naveli su iz IJZ.

Istovremeno, za Podgoricu i Cetinje važi zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotelâ, a zabranjuju se i posjete po kućama osoba koja nisu članovi istog domaćinstva, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79