Podignuta krivična prijava zbog dukseva „Nož, žica“

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Uroš Kandić, u izjavi za „Avaz“ potvrdio je da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas podnijeta krivična prijava protiv preduzeća „011 Shop“ zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje.

– Tržišna inspekcija zabranila je preduzeću “011 Shop” iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom “Nož, žica”, koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, kaže Kandić.

Prema njegovim riječima, „reklamiranje i prodaja ovakvih proizvoda ne samo da predstavljaju kršenje zakona o oglašavanju i krivičnog zakonika, već su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije, jer podstiču izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje, što je izričito zabranjeno. Na ovaj način direktno se narušavaju temelji društva“.

Beogradska prodavnica „011shop“ poslije žestokih reakcija javnosti u regionu, povukla je objavu uz izvinjenje.

Autori majice “Nož, žica” kažu da su pogrešno shvaćeni. Dobili su žestoke reakcije na Twitteru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79