Podignuta optužnica: Draganu Bjelogrliću prijeti zatvorska kazna zbog napada na režisera

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično djelo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest mjeseci – potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako nezvanično saznaju Novosti, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primjenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati ‪100.000 dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen, ali je tužilaštvo taj prijedlog odbilo i optužilo ga.

Bjelogrlić je uhapšen 23. augusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštvo određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gdje su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sjedio u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu.

Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju, a tvrdio je da mu je Bjelogrlić prijetio i da će ga ubiti.

(VIDEO) Režiser na kojeg je nasrnuo Bjelogrlić: S Marićem ismijavao prijedorske logoraše

Nakon sukoba, Dragan je otišao u sobu a Predrag je pozvao policiju. Antonijevićeve navode potvrdila su četvorica svjedoka koja su bila u kafeu u vrijeme sukoba. Bjelogrlić nije negirao da je udario kolegu, ali se branio ističući da ga je čitave večeri provocirao, nazivao pogrdnim imenima te da mu je dok je prolazio kraj njegovog stola kazao da se čudi što još nije u zatvoru, pa je zbog toga tako burno reagovao

Režisera je Hitna pomoć odvezla u Urgentni centar Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu gde je ustanovljeno da ima lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja poglavine i modrice ispod lijevog oka.

Šta je kumovalo tuči Bjelogrlića i Antonijevića: “Gde si p…o, još nisi u zatvoru”

Nakon ukidanja policijskog zadržavanja Bjelogrlić se obratio novinarima.

“Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva divna događaja. Žao mi je što sam to uradio. Uvijek sam se pitao zašto volim ovaj grad, shvatio sam da je to zato što je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Zahvaljujem se tužilaštvu što su bili profesionalni, što nisu podlegli , pritiscima, što sam uspio da objasnim šta se zaista desilo, jer ništa nije bilo onako kako su pisali režimski tabloidi”, rekao je popularni glumac i reditelj.

(VIDEO) Bjelogrlić se oglasio prvi put nakon napada: Reagovao sam na provokacije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79