Podignuta optužnica: Muhamed Helja pretukao i opljačkao starca u Kaknju

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona dana 14.06.2021.godine podiglo je optužnicu Helja Muhameda zbog krivičnog djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 15.06.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

Uhapšen čovjek koji je u Kaknju pretukao djeda: Dijelio na Facebooku članak Crne Hronike i govorio kako niko nije siguran kod kuće

U optužnici stoji da je dana 26.03.2021. godine oko 17,00 sati, u mjestu Crnač, općina Kakanj, s ciljem da silom, oduzimanjem pokretne stvari pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, došao ispred porodične kuće vlasništvo K. P., pokucao na vrata i od istog zatražio novac u iznosu od 20,00 KM.

Navodno tražio je to kao novčani prilog za mjesni vodovod, nakon čega je K. P. ušao u kuću da donese novac, a kako su vrata ostala otvorena, vidio je u koju sobu je ulazio i iz koje je donio novac. Kada mu je P. dao traženi novac, udaljio se nedaleko od kuće, da bi se potom ponovo vratio pred kuću, gdje je na ulaznim vratima zatekao K. P..

Ne govoreći mu ništa, svjestan da mu zadavanjem udaraca može nanijeti teške tjelesne ozljede, na što je i pristao i to tako da ga je svojom glavom udario u lice, od kojeg udarca je K.P. pao na leđa i dok je tako ležao na podu sajlom mu je pokušao vezati ruke, a šal mu omotao oko vrata, pokušavajući ugurati u usta i pitajući ga „gdje su pare“.

Horor u Kaknju: Došao djedu da navodno naplati vodu, pa ga gotovo na smrt pretukao i opljačkao kuću (FOTO)

Kada mu je P. odgovorio „Kakve pare, ja sam penzioner, nemam para“, nogom je P. snažno udario u predjelu lijeve natkoljenice, kojom prilikom je K. P. nanio teške tjelesne ozljede u vidu natučenja-uboja sa otokom i krvnim podlivom nosa uz prelom nosnih kostiju i pomjeranje ulomaka i deformitet nosne piramide, te prelom gornjeg segmenta butne kosti lijeve natkoljenice.

Potom je produžio do sobe iz koje mu je prethodno P. donio 20KM i istu nasilno otvorio upotrebom fizičke snage, te u unutrašnjosti sobe izvršio premetačinu stvari. Kako nije pronašao novac, napustio je mjesto izvršenja krivičnog djela i dao se u bjekstvo.

Ovo je hrabri policajac koji je uhapsio manijaka iz Kaknja: “Došao da naplati vodu, djedu polomio nogu, davio ga i opljačkao”

Dakle, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi uz upotrebu sile pokušao oduzeti
tuđe pokretne stvari, pri čemu je jedna osoba teško tjelesno povrijeđena, čime je počinio krivično djelo Razbojništva iz člana 289. stav 2. u vezi sa stavom 1. i u vezi sa članom 28. KZ F BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79