Podignuta optužnica protiv 3 policajca MUP-a KS zbog zloupotrebe položaja i primanja dara:

Foto: CH

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Mehmeda Keške, Halida Mujkića i Amera Šačića, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje dara ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optuženi se terete da su u periodu od 10.08. do 30.08.2022. godine tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo propustili evidentirati stvarne prekršaje i izdavali prekršajne naloge na manje kazne u odnosu na stvarne čime su pribavili korist njima poznatim učesnicima u saobraćaju.

Postupajući tužilac predložio je optuženima izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 13 svjedoka, vještaka mašinske struke i vješataka za mobilne telefonske aparate, kao i izvođenje oko 120 materijalnih dokaza.

Ovu su korumpirani policajci koji su lišeni slobode

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79