Podignuta optužnica protiv banjalučkih inspektora: Jelena i Nenad primili 20.000 KM mita

Tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv policijskih službenika PU Banja Luka Nenada Grujića i Jelene Florjan zbog primanja mita u iznosu od 20.000 KM.

Kako se navodi optuženi su u februaru ove godine od direktora Srednjoškolskog doma Branislava Vidića zahtijevali novčani iznos od 30.000 maraka.

– Grujić je 18. feburara primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše službenu radnju koju ne bi smijeli izvršiti, a nakon što su duže vrijeme preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi protiv direktora Doma. Ostatak novčanog iznosa od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove – saopštilo je Tužilaštvo RS.

Privođenje Nenada Grujića

Pojašnjava se da inspektori tokom postupanja u predmetu protiv Vidića akcenat svojih radnji nisu stavili na potpuno i pravilno utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa navodima krivične prijave eventualno utvrđivanje postojanja krivičnog djela i krivične odgovornosti, već su navedene aktivnosti podredili ličnoj koristi odnosno namjeri da za sebe pribave imovinsku koristu u velikom iznosu.

Zaplijenjen novac

– Optužnica je upućena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci. Predloženo je i da se osumnjičenima izrekne mjera bezbjednosti u vidu zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, imajući u vidu način izvršenja i posljedicu djela iz kojih proizilazi opasnost da bi obavljanjem javne dužnosti ponovo mogli učiniti krivično djelo – saopštilo je Tužilaštvo RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79