Podignuta optužnica protiv bivše gradonačelnice Zagreba

Osječko županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivše zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić (66) te njezinih poslovnih saradnica Ive Franekić (53) i Marjane Leinart (78). Optužnica se odnosi na kompaniju Mikado, tačnije  na sumnje u nepravilnosti povezane s projektom Katino na otoku Šipanu.

Prema optužnici, Pavić se tereti za zlouporabu povjerenja u privrednom poslovanju, kao i za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Franekić se optužuje za poticanje na zloupotrebu povjerenja, dok je Leinart optužena za poticanje na zlouporabu povjerenja u privrednom poslovanju.

Optužnica navodi da su Pavić i Franekić, u razdoblju od marta 2012. do novembra 2015., izvršile niz nepravilnosti kako bi sebi i drugima pribavile nepripadnu materijalnu dobit. Uključuje i sumnje u nabavu i plaćanje roba i usluga, koje su potom isporučivane i obavljane drugim osobama, pri čemu su troškovi u poslovnoj dokumentaciji kompanije Mikado neistinito prikazivani kao trošak radova i opreme na projektu Katino na Šipanu.

Jedan od konkretnih slučajeva iz optužnice odnosi se na ugradnju invalidskog pomagala u kući na Ksaveru u vlasništvu Milke Pavić, majke Vlaste Pavić, pod izgovorom donacije za potrebe porodice.

Također, optužene su za plaćanje radova na rekonstrukciji privatnih stanova u Zagrebu pod firmom Mešić Com, a koji su zapravo izvedeni na drugim lokacijama. Osim toga, optužuju se za kupovinu namještaja i kuhinje, čiji su troškovi prikazivani kao trošak na projektu Katino, iako su bili namijenjeni privatnim prostorima.

Pavić i Franekić tvrde da su nepravilnosti rezultat “šlamperaja” te poriču krivnju za kaznena djela koja im se stavljaju na teret. Sudski postupak očekuje se nakon formalnog odobrenja od strane Vijeća ministara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79