Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra prosvjete RS Nenada Suzića zbog obljube maloljetnice

Banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra prosvjete Republike Srpske Nenada Suzića (69) zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina.

– Uz optužnicu je predloženo da se optuženom produži pritvor. Detalje iz optužnice ne možemo navoditi – rekli su u Tužilaštvu.

Suzić je uhapšen 5. juna zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu s kojom je ostao nasamo u kući, a u pritvoru se nalazi od 7. juna.

Slučaj obljube prijavili su roditelji djevojčice koja je ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao.

Suzić je u to vrijeme bio zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a suspendiran je 7. juna nakon što mu je određen pritvor.

Kako je ranije saopćeno iz Univerziteta u Banjoj Luci, rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru, prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments