Podignuta optužnica protiv Ratka Tešića za nedozvoljen promet akciznih proizvoda

Optuženi Ratko Tešić (1962.) tereti se za nezakonit promet oko 106 kilograma duhana, bez odgovarajućih akciznih markica Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je, radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu duhana i akciznih proizvoda, nabavio veću količinu od oko 106 kilograma rezanog duhana, sa ciljem da duhan na koji nisu plaćene dadžbine u skladu sa zakonom, stavi u promet na ilegalnom tržištu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U izvršenju kaznenog djela, optuženi je otkriven na području Lukavca, prilikom kontrole ovlaštenih osoba Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, nakon čega je duhan bez dokumentacije o plaćenim dadžbinama, oduzet.

Tržišna vrijednost ilegalnog duhana, sa obračunatim dadžbinama, iznosi oko 16.000 KM.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo, nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79