Podignuta optužnica protiv sarajevskih dilera kokaina, speeda, heroina i marihuane

Foto: Edin Vrtić

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Baličevca, Elmira Rožajca, Mirnesa Bublina, Semira Humića, Edina Vrtića, Admira Vrtića, Asima Avdića, Envera Musića, Harisa Musića, Dževada Hubijara, Sanele Musić i Harisa Srne zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga dok je Enver Musić optužen i za krivično djelo nedopušteno držanje oružja, municije ili eksplozivnih tvari- saopćeno je iz Tužilaštva KS.

“Terete se da su od 2019. do 2020. djelujući kao organizirana grupa nabavljali veću količinu opojne droge kokain, amfetamin, marihuanu i heroin koju su pakirali u paketiće od najlonske folije, potom skrivali, između ostalog pod zemlju i u konačnici prodavali konzumentima na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prodaju droge dogovarali su preko telefona i to u šifriranim porukama a svi optuženi, odnosno članovi grupe su imali jasan zadatak – od toga, ko se kontaktira, ko naređuje, ko prevozi drogu, kome se prodaje i ko uzima novac.

Sudu je predloženo trajno oduzimanje tri automobila i novac koji je pribavljen izvršenjem krivičnih djela.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 127 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje oko 500 materijalnih dokaza.

Optuženi su lišeni slobode u akciji FUP-a kodnog naziva “Lim 2”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79