Podignuta optužnica protiv vozača koji se drogiran i u punoj brzini zabio u tročlanu obitelj

Protiv vozača, 35-godišnjeg Ozrena M., koji je drogiran i pod utjecajem lijekova ljetos skrivio stravičnu prometnu nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena podignuta je optužnica.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti ga za izazivanje prometne nesreće, a optužnica je podignuta pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Prijeti mu do osam godina zatvora.

Prema optužnici ovaj je vozač 11. srpnja 2019. nešto prije 13 sati naišao svojim automobilom marke BMW autocestom A4 iz smjera sjevera prema jugu do naplatnih kućica Sveta Helena. Međutim, za upravljačem se nalazio pod utjecajem droga i lijekova, te zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju. Zato nije prilagodio brzinu pred naplatnom postajom gdje su postavljeni znakovi ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 kilometara na sat, niti se zaustavio na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina”, piše Telegram.hr

Detalji tragičnog udesa na naplatnim kućicama

Umjesto toga, a oko 143 kilometra na sat, ne učinivši baš ništa da uspori i izbjegne nalet na druge automobile koji su već bili u redu za plaćanje cestarine, prednjim dijelom svog BMW-a udario je u stražnji dio osobnog automobila Škoda Octavia.

Od siline naleta Škoda je odbačena, te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom se zarotirali prevrnula, te udarilo u drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine. Zbog naleta i prevrtanja Škode vozač i putnica iz nje zadobili su mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je njihovo dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Hoće li ovaj vozač ostati u istražnom zatvoru?

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u podignutoj optužnici predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, koji je ranije bio određen, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, potvrđeno je iz tužiteljstva.

Ovaj slučaj, osim po strašnom naletu na vozilo obitelji koja je putovala na more, ostao je zapamćen i po činjenici da je žurno nakon udesa kažnjena liječnica optuženog vozača. Utvrđeno je, naime, da nije kontinuirano nadzirala zdravstveno stanje svog pacijenta, što je u konačnici imalo za posljedicu da on s koktelom droge i lijekova sjedne za upravljač.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79