Podignute tužbe protiv fudbalskog kluba u BiH!

Banjalučki klub se suočava sa brojnim presudama koje su po vrlo negativne po Borac, prenio je“Sportsport.ba”.

U zvaničnim dokumentima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine piše da su zahtjeve protiv Borca podnijeli brojni fudbaleri i bivši zaposlenici kluba, kojim će banjalučki klub zahvaljujući odluci Disciplinske komisije morati da isplati potraživanja i to najkasnije do 15. marta 2018. godine.

Između ostalog, tužbe protiv Borca su dobili Nenad Kiso, Nebojša Runić, Nemanja Vidović, Petar Kurčubić, Čedomir Ćulum, Gedeon Guzina, Radovan Gajić,ali to nije konačan broj jer Disciplinska komisija od Borca traži očitovanje o tužbama još nekoliko bivših radnika kluba.

Tužbe protiv Borca podignute su od strane trenera, sportskih radnika i fizioterapeuta: Dejana Rađenovića , Draška Žižića, Stojana Malbašića, Marka Tešića, Dragana Marjanovića i Željka Vranješa, koji traže isplata finansijskih dugovanja, naveo je pomenuti sajt.

Borac je dužan da dostavi odgovore o dugovanjima u FS BiH prema imenovanim osobama najkasnije do petka, 16. februara 2018. godine do 12.00 časova.

Osim ovog gorućeg problema, kako prenosi “Sportski žurnal”,Borac će morati da se pred početak proljećne sezone u Premijer ligi BiH suoči i sa problemima akreditacija.

Naime, na seminaru za akreditovanje, po novim poštrenim mjerama, potrebne uslove za akreditovanje imao je samo trener Igor Janković, koji posjeduje profi licencu.

Međutim, njegovi pomoćnici Marko Maksimović, Milan Ozren i Vladimir Damjanić, prema novom kriterijumu koji je propisao FS BiH nisu dobili akreditaciju jer ne ispunjavaju uslov da posjeduju najmanje A licencu Edukativnog centra FS BiH.

To znači da pomenuti trojac neće moći da sjedi pored Jankovića na klupi tokom prvenstvenih utakmica, ali što je još važnije, takva sitacija će dovesti do novčanog kažnjavanja od strane FS BiH, što u ovom trenutku, svakako dodatno otežava poslovanje crveno-plavih.

 

CrnaHronika/Sportsport

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79