Podijeljena mišljenja na društvenim mrežama: Kako komentarišete sukob migranata i Bišćana?

Ukupno četiri osobe zadobile su teže tjelesne povrede nakon dva povezana incidenta, odnosno međusobnih fizičkih sukoba građana Bihaća i migranata u naseljima Založje i Mali Lug – potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

Novi detalji iz Bihaća: “I Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli! Pretukli ga, uzeli mu patike i jaknu od 400KM!

“Prvi incident se dogodio sedmog februara u ranim jutarnjim satima, kada smo obaviješteni o masovnoj tuči u bihaćkom naselju Založje. Tada su kod dvadesetčetvorogodišnjaka iz Bihaća konstatirane teže tjelesne povrede, međutim osim iskaza da je došlo do sukoba mještana i migranata, nismo imali više saznanja”, izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Drugi sukob za kojeg je policijskom istragom utvrđeno da je povezan sa prvom incidentnom situacijom, evidentiran je dan kasnije.

“Tada nam je prijavljen fizički sukob više osoba u naselju Mali Lug kod Željezničke stanice u Bihaću, nakon kojeg su zbog težih tjelesnih povreda hospitalizirana tri državljanina Pakistana starosti 17, 20 i 26 godina. Operativnim radom na terenu potvrđena je tačnost ovih navoda, te je za sada identificiran jedan od učesnika u drugom sukobu, a radi se o tridesetpetogodišnjem muškarcu iz Bihaća”, dodao je Šiljdedić.

Užas u Bihaću: Građani brutalno pretukli dvojicu migranata. Pojavio se uznemirujući snimak

Napad je uslijedio nakon što se grupa migranata u nedjelju sukobila sa nekoliko bh. državljana među kojima je bio Alvir Gverić, brat Mirhada Gverića koji je, pored ostalog, hapšen zbog nasilničkog ponašanja, ali i pokušaja krijumčarenja migranata. Mirhad Gverić je, nakon napada, organizirao grupu koja je krenula da “provodi pravdu” u Bihaću uz poruku da ovo vide “oni koji u javnosti brane migrante”

Portalu Crna-Hronika javio se član porodice Gverić i iznio šokantne detalje cijelog nemilog događaja. Poruku prenosimo u cijelosti:

“Javljam se povodom ovog slučaja koji se desio u nedjelju u 02:00h. Alvir Gverić koji je pretučen, i zadobio teške tjelesne povrede po cijelom tijelu, i pukotina lobanje na 7 mjesta. Riječ je o migrantima koji su ga napali, i sutradan ti isti su bili pretučeni od strane bišćanina. Ovim putem želim da kažem da neko tim istim migrantima treba stati na put. Ovo nije prvi slučaj da su nekog pretukli, izboli, ubili. Prvi slučaj Hazim Majetić koji je izboden. D li je neko nešto za to poduzeo? Mogu nas tući, ubijati, bez ikakvih prava, niko im ništa ne može? Hodaju slobodno gradom , ulaze u razne kuće i borave, pale i kradu.

Ovim putem želim da kažem svima koji pričaju prazne priče, i ništa od toga ne znaju nek se malo povuku, ti isti ljudi negativno komentarisu iz razloga jer im se još uvijek ništa nije desilo!

Kako kažu migranti mole za pomoć? I naš Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli! A zašto jer su se napili. Nađene su flaše alkohola istu noć kad je napadnut ni kriv ni dužan. Pretukli ga slomili uzeli patike, jaknu 400KM. Sramota! Ko je sljedeći? Dijete nečije koje naiđe ni krivo ni dužno…” – napisali su iz porodice Gverić za portal  Crna-Hronika.

 

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79