Podiže se optužnica protiv Armina Berberovića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo priprema i uskoro podiže optužnicu protiv Armina Berberovića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile dvije mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Ova informacija još nije potvrđena iz Tužilaštva KS, a prema nezvaničnim informacijama Radiosarajevo, u optuznici će biti traženo produženje pritvora Arminu Berberoviću nakon potvrđivanja optužnice.

Radi se o predmetu u kojem je javnost zgrožena činjenicom da su život izgubile dvije mlade doktorice, te je s tim u vezi potrebno mijenjati zakonsku regulativu i pooštriti kazne.

Podsjetimo, Armin Berberović je 26. maja 2023. u 23.30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, te nanio povrede dvjema djevojkama.

Naknadno je dr. Alma Suljić 23. juna 2023. podlegla povredama u KCUS-u.

Zbog ove nesreće došlo je do uznemirenja javnosti, te su građani Sarajeva drugog dana organizirali proteste na mjestu nesreće.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez položenog vozačkog ispita, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Medicinski fakultet u Sarajevu 25. juna je organizirao memorijalnu šetnju za tragično nastradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, te je položeno cvijeće na mjesto njihovog stradanja na Marindvoru.

Grad Sarajevo je donio odluku o podizanju spomen-ploče doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić koje je Armin Berberović usmrtio na pješačkom prijelazu.

Spomen-ploča će se nalaziti na Marindvoru na mjestu nesreće.

Pritvor Arminu Berberoviću ističe 24. novembra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79