Podloga u dvorani nije mijenjana od 1973. godine

Zavidovići su domaćini brojnih slavnih sportaša poput Safeta Sušića, Jasmina Mrkonje, Đorđa Lavrnića i mnogih drugih. Grad koji je svojim talentom iznjedrio vrhunske sportaše koji su osvajali medalje na svjetskim i olimpijskim takmičenjima. Međutim, teren na kojem su ti velikani izgrađivali svoje karijere sada je doveden do ivice propasti.

Sportska dvorana u Zavidovićima, koja je bila mjesto mnogih sportskih uspjeha, sada se suočava s nizom problema.

Zakonski zaplet rezultirao je nedostatkom adekvatne brige o dvorani, iako su Grad Zavidovići i kanton uložili određena sredstva u njeno održavanje.

Haris Galijašević, rođeni Zavidovićanin i član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ističe da je dvorana već dotrajala i zahtijeva značajna ulaganja.

Problemi s podlogom, koja nije mijenjana od 1973. godine, kao i drugi infrastrukturni nedostaci, zahtijevaju hitno rješavanje.

Galijašević je aktivan u pokušajima da privuče pažnju nadležnih institucija na ovaj problem te je inicirao sastanke s premijerom i ministrima u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Dok Grad Zavidovići i kanton pokušavaju uložiti sredstva u renovaciju dvorane, pravni i vlasnički problemi ostaju neriješeni

Galijašević apelira na nadležne vlasti da hitno djeluju kako bi osigurali budućnost ove dvorane i omogućili sportašima i mladima u Zavidovićima adekvatne uslove za razvoj sporta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79