Podmetnut požar: Načelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću zapaljena vikendica

Općinom načelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću zapaljena je vikendica u blizini izletišta Kamenica, u Zavidovićima.

Požar je izbio jučer, a kako je načelnik Hašim Mujanović naveo u objavi na svom Facebook profilu radi se o namjernoj paljevini.

– Cijenjeni sugrađani, dragi prijatelji i poznanici. Povodom današnjeg nemilog događaja, o kojem ste već upoznati preko lokalnih web portala, a vezano za namjerno izazivanje požara na mojoj vikendici u naselju Kamenica osjećam potrebu da se zahvalim na brojnim pozivima, porukama i riječima podrške upućenih od strane građana, mojih poznanika, saradnika i prijatelja. Nekada je zaista potrebno da se desi nesreća slična današnjoj da čovjek shvati da ima neprijatelja koji ne biraju sredstva i način kako bi nekome naštetili, dovodeći pri tome u opasnost imovinu koju neko posjeduje pa čak i sam život, navodi se u objavi Općinskog načelnika.

– S druge strane, u ovoj nevolji saznao sam koliko zaista imam iskrenih prijatelja na čemu im se posebno zahvaljujem na iskazanoj današnjoj podršci a zahvaljujem se i samom počiniocu jer njegovim posredstvom spoznao sam brojnost mojih istinskih prijatelja, dodaje on.

– Šteta na vikend objektu je potpuna, dijelom uzrokovana požarom a dijelom prilikom gašenja istog. Novonastala šteta će se sanirati ali ostaje razočarenje zbog činjenice da, bez obzira što se trudim mjenjati stvari u našoj sredini, uvijek se nađu pojedinci koji će svojim djelovanjem nastojati to obezvrijediti i pokušati zastrašiti me na putu pozitivnih promjena. Neće im to uspjeti. Moja snaga u mom radu su moji sugrađani koji su mi povjerili amanet rukovođenja ovim gradom. Mi samo idemo naprijed, zaključio je Mujanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79