Podnesena žalba na odluku kojom je odbijena tužba protiv sutkinje Dalide Burzić

U završnim riječima održanim u januaru ove godine disciplinski tužilac zatražio je da Dalidi Burzić budu izrečene adekvatne mjere zbog neispravnog postupanja u vrijeme dok je bila glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu

Ured Disciplinskog tužioca (UDT) podnio je žalbu na odluku Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) kojom je odbijena tužba protiv Dalide Burzić, sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, zbog neispravnog postupanja u vrijeme dok je bila glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Iz VSTV-a je potvrđeno za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Herecegovine (BIRN BiH) da je Ured disciplinskog tužioca žalbu podnio 26. februara na odluku Prvostepene disciplinske komisije kojom se odbija disciplinska tužba protiv Burzić.

U završnim riječima održanim u januaru ove godine disciplinski tužilac zatražio je da Dalidi Burzić budu izrečene adekvatne mjere zbog neispravnog postupanja u vrijeme dok je bila glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok je Odbrana ocijenila da navodi iz tužbe uopšte nisu dokazani prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79