Podržite proteste za Nadin i svu djecu u ponedjeljak!

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u ponedjeljak, 2. decembra bit će održani protesti. Početak protesta je zakazan za 15 sati. Organizator je Udruženje Sarajevska raja, piše NAP.

Da će protesti biti održani, potvrdio je predsjednik Udruženja Nedim Ramić. Tvrdi da je protest najavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

“Okupit ćemo kako bismo iskazali protest zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović, ali i sve druge djece. Pozivamo građane da nam se pridruže na mirnim protestima”, rekao je Ramić za NAP.

Protesti su zakazani nakon dešavanja koja su uslijedila nakon napada oca Nadin – Denisa Smajlovića na šefa Pedijatrijske klinike KCUS-a Ede Hasanbegovića. Protestovali su i zaposlenici ove zdravstvene institucije zbog ovog napada.

Roditelji djevojčice su je na vlastitu odgovornost izmjestili na liječenje u Tursku. IZ KCUS-a tvrde da pacijentkinji mogu pružiti terapije, ali da nemaju lijekove za čiju je nabavku odgovoran Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Pridružiti se možete na OVOM LINKU

U ponedjeljak protesti građana ispred KCUS-a za Nadin i svu djecu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79