Podstanar ne želi iseliti iz stana: Stavio kamere i promijenio bravu

Porodica Dukljanac već nekoliko godina vodi bitku s podstanarom, a u augustu 2023. kap je prelila čašu kada su s njim raskinuli ugovor o zakupu. No, on i dalje ne želi napustiti prostor!

Sve je počelo 2014. godine kada su odlučili odseliti iz Beograda i otići kod majke njenog supruga u Francusku. Snežana je tada proglašena tehnološkim viškom, a suprug je francuski državljanin.

U toj situaciji, njihov stan u centru grada ostao je prazan, te su se odlučili za dogovor s vlasnikom apoteke koji je bio zainteresiran za investicijski ugovor.

Unajmili su stan za 300 eura kako bi ga čuvao dok su oni bili u Francuskoj, ali su se kasnije suočili s problemima. Podstanar nije dostavio spisak troškova, a njegovo ponašanje postajalo je sve problematičnije, čak i prijetnje nisu izostale.

Nakon što je Snežanina svekrva izrazila želju da stan prepusti njezinom suprugu, podstanar je postao agresivan i sprečavao ih je da uđu u stan. Iako su kontaktirali policiju, nisu uspjeli riješiti situaciju.

Podstanar je bio ljubazan samo kada mu je nešto trebalo, ali je uvijek nedostupan kada su Dukljančevi trebali nešto od njega. Čak su primijetili da su kamere postavljene iznad njihovog stana, što im je izazvalo dodatnu nelagodu.

Snežana ističe da se osjećaju kao da su podstanara naivno primili u svoj dom, a sada se suočavaju s ozbiljnim problemima. Iako nisu upoznati s pojmom “podstanarske mafije”, njihovo iskustvo ih je natjeralo da sumnjaju u nepravilnosti koje se događaju u podstanarskim odnosima.

Uprkos svim izazovima, porodica Dukljanac nastavlja borbu za svoja prava i nadaju se da će uskoro pronaći rješenje za svoju situaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79