Podžić impresioniran: Svi izazovi koji su stavljeni pred vojsku su savladani

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić kazao je danas na Manjači da s ponosom predstavljaju pokaznu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske SAD-a visokim zvanicama i javnosti.

Osim onoga što sam vidio i čime sam impresioniran, službeno sam obaviješten da su svi izazovi koje vježba zahtijeva savladani i ciljevi ispunjeni. Čestitam učesnicima, kako OS BiH, tako i Vojsci SAD-a na uspješnim zadacima – rekao je Podžić.

Pogledajte snimke sa vojne vježbe oružanih snaga BiH i SAD

On je istakao da učesnici nisu samo oni koje će zvanice i šira javnost imati priliku vidjeti na poligonu, nego i mnogo veći broj onih koji su bili uključeni u planiranje pripremu od Banje Luke, Sarajeva, Stuttgarta i Washingtona.

Nelson: Snaga leži u jedinstvu, vrata NATO saveza su otvorena i put je jasan

Dodatni značaj ove vježbe je da je ona dio vježbe Branilac Evrope 21 – rekao je.
Vojna vježba se održava na poligonima Manjača i Glamoč te u kasarni Dubrave, u periodu od 17. maja do 2. juna. Njom rukovode zapovjedništvo američke vojske za Evropu i Afriku (USUCOM).

U ovoj bilateralnoj vježbi u BiH će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79