Poginuo dok je popravljao bager za snijeg: Zaim Kanlić preminuo u bolnici od zadobijenih povreda

Tužilaštvo BPK isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju

Zaim Kanlić, vozač u Fabrici vode u Općini Pale u FBiH, smrtno je stradao usljed povreda zadobijenih danas na lokalitetu Bijele vode, prilikom popravke mašine za snijeg.

Po riječima kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, danas oko 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo u Kantonalnoj bolnici Goražde.

– Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su da ga poprave. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka, dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu, gdje je preminuo usljed povreda – kazao je Bilajac.

Dodao je da Tužilaštvo BPK isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79