Poginuo vozač automobila, u njega se zabio potpuno pijani vozač kombija

------ 2 ST COLOR CRNA KRONIKA

Dvadesetosmogodišnji vozač smrtno je stradao u naletu kombija u petak oko 9.15 sati na županijskoj cesti 4216 u blizini Bickog Sela, na širem slavonsko-brodskom području.

Na automobil poginulog vozača kombijem je udario 23-godišnjak koji je već u rano jutro bio potpuno pijan.

– Provedenim očevidom utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo jer 23-godišnji vozač, upravljajući kombi-vozilom, nije držao potreban razmak iza automobila ispred sebe, kojim je upravljao 28-godišnjak. Vozač kombija je u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila. Nakon udara oba vozila sletjela su na oranicu pokraj ceste. U toj prometnoj nesreći na mjestu je smrtno stradao vozač automobila. Nad vozačem kombi-vozila provedeno je alkotestiranje pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,33 promila – doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Od vozača su uzeti uzorci krvi i urina zbog analize, a nakon što analiza stigne, protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu.

Policija učestalo provodi ciljane akcije usmjerene baš na pijane vozače, no oni i dalje sudjeluju u prometu i odnose živote.

Prema statistici MUP-a, kako smo nedavno pisali, u protekle dvije godine pijani vozači ubili su u prometnim nesrećama u Hrvatskoj 156 osoba. Još su 4893 osobe lakše ili teže ozlijeđene.S.Lacić