Pogledajte bahato ponašanje stanara zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića

Neobičnu intervenciju imali su danas radnici preduzeća Park na Socijalnom i to čak tri službe, jer su morali uklanjanjati ćilime, posuđe, prostirke, odjeću i drugo sa stabala, pločnika, zelenih površina koje su stanari obližnje zgrade kroz prozore izbacili iz stana.

Naime, kako navode iz KJKP “Park”, stanari višespratne zgrade na raskrsnici ulica Ložionička i Envera Šehovića, kod taksi stajališta, izbacili su većinu pokućanstva kroz prozor stana direktno na zelene površine, pješačke staze, trotoare. Veliki dio odbačenih predmeta kao što su ćilimi, prostirke i drugo završio je na granama stabala, pa je osim Parkove jedinice zadužene za održavanje površina u Novom Sarajevu, morala biti angažirana i mehanizacija odnosno auto korpa i radnici obučeni za rad na visini kako bi odbačeni otpad uklonili iz krošnji stabala.

– Osim ovih jedinica na terenu je bila i Parkova služba komunalnih redara koja je o svemu sačinila službenu zabilješku i istu uputila Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Komunalni redari shodno ovlaštenjima Zakona o komunalnoj čistoći prilikom izrade službene zabilješke na terenu obavili su razgovor i sa stanarima pomenute zgrade od kojih niko nije želio otkriti ko od komšija se ovako odnosi prema zelenoj površini, a taksisti obližnjeg taksi štanda, također, su se žalili da vrlo često dok čekaju na štandu svjedoče izbacivanju predmeta i smeća kroz prozore iz stanova – kažu iz “Parka”

Služba komunalnih redara izvršila je svoj zadatak, kao i jedinica Parka zadužena za održavanje javnih zelenih površina, mehanizacijom uklonjeno i prikupljeno smeće je i odvezeno, ali ostaje pitanje odnosa pojedinaca, stanara prema zelenilu, kao i onih koji svjedoče, a ne reagiraju na uništavanja i prljanje zelenila koje naš ambijent življenja čini ljepšim i koje je javno dobro svih nas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79