Pogledajte defile sa sarajevskih ulica u kojem su učestvovali policajci, oklopna vozila, helikopter, ali i specijalci…

Foto: Slobodna Bosna

Na ovaj način žele javnosti predstaviti dio svojih snaga koje se koriste za održavanje sigurnosti.

Svečanim defileom Federalna uprava policija (FUP) obilježila je danas u Sarajevu 1. juli – Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Svečani defile u kojem su učestvovali policijski službenici sa vozilima, uključujući specijalistička policijska vozila “Bov”, motocikle, kvadove, označena i civilna policijska vozila, upriličen je na relaciji Vraca – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor – Dolac Malta – Vraca, javlja Slobodna Bosna.

Kako su ranije saopćili iz FUP-a, na ovaj način žele javnosti predstaviti dio svojih snaga koje se koriste za održavanje sigurnosti. Znatiželjni prolaznici su iskoristili ovu priliku da fotografišu defile i pozdrave pripadnike FUP-a.

“Ovo je izuzetno važan dan u kojem ćemo po ko zna koji put pokazati naše zajedništvo, jer je temeljna svrha postojanja FUP-a upravo zaštita i sigurnost svakog građanina u Bosni i Hercegovini”, poručili su iz ove policijske agencije.

Povodom Dana policije u FBiH bit će priređena i svečanost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79