Pogledajte fotografije iz Skenderije: Djevojčica pala, bore joj se za život

Djevojčica je pala sa visine od četiri do pet metara, a kako nam je kazao Zalihić, prije nesreće je doktorica iz tima Hitne pomoći upozoravala zaštitare u Skenderiji da ograda nije dovoljno visoka.

Za vrijeme takmičenja u brzom klizanju u okviru Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) danas je u sportskoj dvorani Mirza Delibašić došlo do nesreće prilikom koje je dijete palo sa tribine, pri čemu je zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, piše Hayat.

Kako nam je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu pomoć KS Adem Zalihić, djevojčica je zadobila tešku povredu glave, tačnije frakturu sljepoočne kosti i baze lobanje, a na mjestu događaja odmah je primijećeno uvećanje trbuha što je ukazivalo na unutrašnje krvarenje.

– Brzom intervencijom na licu mjesta, pružanjem stručne medicinske pomoći naše ekipe su “kupile” vrijeme potrebno da se djevojčica pod stručnim medicinskim nadzorom prebaci na dalje zbrinjavanje u KCUS, gdje će sada neurohirurzi i abdominalni hirurzi poduzeti potrebne mjere kako bi se djetetu spasio život – kazao nam je Zalihić.

Djevojčica je pala sa visine od četiri do pet metara, a kako nam je kazao Zalihić, doktorica iz tima Hitne pomoći je prije nego se nesreća dogodila upozoravala zaštitare u Skenderiji da ograda nije dovoljno visoka.

– Nažalost, ispostavilo se da su se njene zle slutnje i obistinile – kazao nam je Zalihić.

Dijete se trenutno nalazi na Klinici za neurohirurgiju i trenutno je u životnoj opasnosti, a ubrzo će biti urađen kontrolni CT snimak kako bi se utvrdilo hoće li se morati raditi operativni zahvat. Direktor Hitne pomoći Zalihić je povodom ove nesreće reagirao i putem Facebooka, kazavši kako je ponosan na ekipu koja je promptno reagirala i pružanjem stručne hitne medicinske pomoći dala djetetu šansu da preživi.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je rečeno da su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, pripadnici krim-policije obavili uviđaj na mjestu nesreće s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojim je do nje došlo.

 

Crna hronika / Foto Hayat

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79