(VIDEO) Pogledajte gdje će bh. zvaničnici provesti Prvi maj

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj, neradni su dani u Bosni i Hercegovini. I ove godine Međunarodni praznik rada proći će bez velikog radničkog bunta, a građani će uglavnom ovaj praznik provesti na izletištima i u druženjima.

Tako će na dvodnevni odmor ”rahat” i bh. političari. Ako je suditi prema izjavama onih koji su se proteklih dana našli pred objektivom kamera Avaz TV-a, državni parlamentarci i ministri 1. maj će provesti u Bosni i Hercegovini. Uglavnom, u krugu porodice na vlastitim imanjima.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić prvomajske praznike dočekat će na svom imanju u krugu porodice.

– Bit ću kući jer mi dolaze djeca i unuci – kazao je Bosić.

Za delegata u Domu naroda PSBiH Barišu Čolaka 1. maj je također prilika za okupljanje najbližih.

– U krugu obitelji, to je vrijeme kada možemo biti zajedno – kazao je Čolak.

Njegov kolega, predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović ostaje u Sarajevu, a Međunarodni praznik rada iskoristit će za šetnju po obližnjim planinama. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine dvodnevni praznik će dočekati i federalna ministrica turizma Edita Đapo.

Ministar za pitanja boraca FBiH Salko Bukvarević bit će u Tuzli, a zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić “negdje na selu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79