Pogledajte gdje Sarajlije parkiraju električne romobile

Članovi Udruženja građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo na Facebook stranici pokazali su svu bahatost i saobraćajnu nekulturu onih koji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine voze električne romobile.

Iz ovog Udruženja pokazali su dva primjera nepropisnog parkiranja romobila na mjestima koja za to nisu predviđena.

– Intesantnu situaciju smo zatekli kod Importane Centra i Hotela “Holiday Inn” na trotoaru u Ulici Zmaja od Bosne. Tu su, na udaljenosti manjoj od sto metara, bila parkirana, ili bolje reći odložena, dva elektro romobila sarajevskog sistema javnog romobila. Ono što je interesantno je, dok je jedan vozač – korisnik odlučio da popriječi romobil na trotoaru, drugi ga je odložio na potpuno neobičnom mjestu na zelenom pojasu uz kolnik i neposredno u blizini tramvajskih šina – naveli su iz ovog Udruženja uz fotografije i upitali građane – šta oni misle o tome?

Zakonskih rješenja u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju upotreba romobila kao prijevoznog sredstva, još nema, a nema ni naznaka da bi uskoro takvo nešto moglo biti doneseno na nivou Federacije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79