Pogledajte hvalospjev muftije u Srbiji prema Aleksandru Vučiću (VIDEO)

Dio javnosti nezadovoljan je onim što je jučer, 12. januara, izjavio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef. Dudić tokom posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Priboju.

Ocijenili su da je i Dudić jedan od onih koji neutemeljeno smatraju da je čelnik ove susjedne države mnogo pozitivnog učinio za Priboj – tokom obraćanja je glorificirao Vučićev rad.

“Čvrsto vjerujem da je i ono što je rekao pred novinarima bilo sa srcem i ono što je ovdje. Doduše, predsjedniče, navukli ste jedan bijes, jer gdje god se pojavite, sve ono što obećate, to i ispunite. S obzirom na to da se 50 godina nije ništa radilo, onda traže od vas. Zato budite ponosni što ste napravili više puteva nego što ih je napravljeno u posljednjih 50 godina”, rekao je Dudić.

Prema njegovim riječima, koliko mu je poznato, tokom prošle godine je bilo 12.500 radnih mjesta. Za njega je to potencijal kako “mladež ne bi gazila i vozila nekim tuđim putevima, kako ne bi radili u tuđim fabrikama”.

Vučiću je poručio da treba, kako je naveo, biti upisan kao predsjednik koji je omogućio i dozvolio da muslimani u Priboju prave džamiju.

Podsjećamo, predsjednik Srbije je posjetio ovaj grad u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom nakon incidenata i prijetnji tamošnjem bošnjačkom stanovništvu. Mnogi su na društvenim mrežama ovakav govor Dudića ocijenili poltronskim s obzirom na gotovo konstantne izljeve nacionalizma usmjerenog prema Bošnjacima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79