Pogledajte kako bi trebala izgledati nova zgrada Centralne banke BiH u Hastahani

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je i video idejnog rješenja njihovog novog objekta na lokaciji Hastahana u centru Sarajeva za koje navode da ruši stereotipe.

Za pobjednika konkursa izabran je rad ureda GRUPA.ARH d.o.o. iz Sarajeva.

– Centralne banke širom svijeta, u svim vremenima ostavljaju najljepša zdanja u naslijeđe generacijama. Sudeći prema fotografijama, i mi smo na dobrom tragu, zar ne? – naveli su iz Centralne banke BiH.

Nakon izbora pobjednika, CBBiH je Općini Centar predala projekat i time izvršila dopunu već ranije predatog zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti za gradnju na parceli u ulici Kranjčevićeva, lokalitet Hastahana.

Navedene kvalitete i analizirane prednosti idejnog rješenja su visoko pozicionirale rad koji je potpisala GRUPA.ARH d.o.o. U svim ocjenjivanim relevantnim aspektima, ovaj je rad u odnosu na ostale, neuporedivo kvalitetniji – između ostalog se navodi u završnom izvještaju Komisije u sastavu prof. doc. dr. Pavle Krstić, dipl. ing. arhitekture, emeritus Ognjenka Finci, te Zijo Krvavac, dipl. ing. arhitekture.

U izvještaju konkursne Komisije za provođenje postupka javne nabavke se zaključuje da ideja „zelene arhitekture, s fasadama koje doprinose urbanom karakteru Kranjčevićeve ulice, sa svim sigurnosnim kvalitetima koje zahtijeva ovaj tip objekta“, je najbolje rješenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79