Pogledajte kako izgleda dvorac kojeg gradi Željko Mitrović za 10 miliona eura

Na tom mjestu diže se monumentalno zdanje, kako navodi BIRN, upotrebom problematične računice kojom i inače investitorima omogućava da sazidaju hiljade kvadrata više nego što bi smjelo po važećem planu

Balkanska istraživačka mreža objavila je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda omogućio vlasniku Pinka Željku Mitroviću da na placu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture izvodi radove bez obaveze da od Zavoda traži dozvole.

Na tom mjestu diže se monumentalno zdanje, kako navodi BIRN, upotrebom problematične računice kojom i inače investitorima omogućava da sazidaju hiljade kvadrata više nego što bi smjelo po važećem planu.

Novinari BIRN-a su zvanično tokom desetak dana bili potencijalni građevinski investitori i to na Dedinju, zainteresovani za gradnju na parceli gdje vlasnik Pinka Željko Mitrović diže dvorac.

Novinari su iskoristili pravo koje ima svaki građanin – podnijeli su zahtjev za dobijanje informacije o lokaciji i za to platili taksu od nekoliko hiljada dinara Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda. Bio je to, kako navode, dobro uložen novac.

Informacije o tome šta bi BIRN potencijalno mogao da izgradi, međutim, značajno su se razlikovale od onoga što je stvarno dozvoljeno Željku Mitroviću da napravi.

Gradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove – odnosno gradska sekretarka Bojana Radaković (Milićević) – BIRN-u je, kao potencijalnom investitoru, dao informaciju na osnovu koje se pokazuje da je na parceli Željka Mitrovića na Dedinju moguće izgraditi objekat od (najviše) 2.047 kvadrata – podzemnih i nadzemnih prostorija, što je u skladu sa važećim regulacionim planom za taj dio grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79