Pogledajte kako izgleda indeks prof. dr. Izetbegović

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, proteklih je dana bila izložena brutalnom medijskom i političkom linču, kroz koji se pokušavala dovesti u pitanje njena akademska i naučna karijera, kao i općenito studij medicine.

Posljednji u nizu pokušaja diskreditacije završava se tako što je prof. dr. Izetbegović dokumentacijom dokazala da ne postoji ništa sporno u vezi s njenim diplomama, kao i time da se akademik Asim Kurjak danas “sjetio” da jeste bio njen mentor na doktoratu. Prema navodima u brojnim medijima i Kurjakovim javnim istupima, javnost je stekla utisak da Kurjak uopće ne poznaje Izetbegović, da joj nije bio mentor… Išlo se čak do te mjere da se postavljalo pitanje da li je uopće magistrirala i doktorirala.

Stav je ekskluzivno objavio dokumentaciju koja se odnosi na period njenog studija u Zagrebu.

Zagrebački indeks prof. dr. Sebije Izetbegović, koji se nalazi u Arhivi Medicinskog fakulteta u Sarajevu, najoštrije demantira laži koje posljednjih dana po medijima iznosi prof. dr. Asim Kurjak. Prosjek ocjena deset položenih predmeta u Zagrebu bio je 4,7. Pojašnjenja radi, u Hrvatskoj se na visokoškolskim ustanovama ocjenjuje od jedan do pet.

Osam predmeta Sebija Izetbegović položila je čistom peticom, jedan predmet četvorkom i jedan trojkom. Studij je polagala na engleskom jeziku, a u indeksu i piše gdje – kod prof. dr. Asima Kurjaka na Ultrasound in Clinical Medicine. Prof. dr. Biserka Funduk Kurjak, supruga akademika Kurjaka, upisala je 6. maja 1993. jednu od osam petica u zagrebački indeks Sebije Izetbegović. Predmet: FEMALE INFERTILITY. Ocjena: EXCELLENT (5).

Naime, prof. dr. Asim Kurjak ustvrdio je da “Sebija Izetbegović nije studirala u Zagrebu, inače bi on to morao znati”.

– U to vrijeme dva postdiplomska studija bila su u Zagrebu, iz ultrazvučne dijagnostike na engleskom i hrvatskom jeziku. Oba postdiplomska studija sam vodio ja, niti jedan, kategorički tvrdim, nije ni upisala ni završila Izetbegović – rekao je zaboravni Kurjak, koji je nekoliko dana ranije pokušao na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića također osporiti njene akademske reference.

No u arhivi Medicinskog fakulteta UNSA pronašli smo zagrebački indeks prof. Sebije Izetbegović. Uostalom, na to nas je uputio sam Asim Kurjak, koji je rekao da se “sve da vrlo lako utvrditi, samo neka se ode u arhiv Medicinskog fakulteta u Sarajevu”.

Postdiplomski studij kćerka Islama i Bisere, rođena 6. aprila 1960, Muslimanka po nacionalnosti, Sebija Izetbegović upisala je 2. marta 1993. u Zagrebu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upis je izvršen na temelju dokumenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

– Ja sam rekao da nije niti jedno niti drugo. I pri tome čvrsto ostajem. Ona je kod mene bila tri sedmice u Zagrebu, više kao promatrač, da vidi šta se radi. Nije službeno upisana u postdiplomski tečaj niti ga je završila. Gdje je ona položila deset ispita, to je drugi problem. Ona je tražila da joj se prizna deset ispita, ali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Ali kojih ispita i gdje ih je polagala, ja to ne znam – rekao je Kurjak za Radončićev medij, koji je čak na naslovnici iznio intimnu želju svog vlasnika (konsultanta).

Ponavljamo, prof. dr. Biserka Funduk Kurjak upisala je 6. maja 1993. jednu od osam petica u zagrebački indeks Sebije Izetbegović. Predmet: FEMALE INFERTILITY. Ocjena: EXCELLENT (5).

Ovim se posve razotkrivaju Kurjakove laži i medijski pokušaj podvale, diskreditacije i odstrela prof. dr. Sebije Izetbegović.

Kojih je to deset predmeta, vidljivo je iz njenog zagrebačkog indeksa.

No to nije sve. Asim Kurjak je u sklopu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirao više tečajeva. Jedan od njih završio se 27. marta 1993. Na svjedodžbi se nalazi ime Sebija Izetbegović. U potpisu stoji Asim Kurjak kao jedan od trojice voditelja tečaja. Sve je uredno ovjerio dekan Ivica Kostović.

Što se tiče prof. Asima Kurjaka, on bi trebao ili prestati lagati i izviniti se svojoj nekadašnjoj studentici ili tražiti uvjerenje da je dementna i neuračunljiva ličnost, što bi ga možda moglo opravdati.

Asim Kurjak promijenio priču: Ipak je bio mentor Sebiji Izetbegović u Sarajevu

U međuvremenu se prof. dr. Asimu Kurjaku vratio dio zagubljenog pamćenja pa je za N1 potvrdio da je ipak bio mentor na odbrani disertacije Sebije Izetbegović. Možda će mu novi dokumenti koje objavljuje sedmični list Stav osvijetliti i ostatak pamćenja.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79