Pogledajte kako izgleda jedan od stanova koje je oduzela SIPA-a: Izdavali ga za 700 KM

U sklopu operativne akcije „Bulevar“, na području Kiseljaka, Viteza, Zenice i Sarajeva policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su realizovali pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija dok je pretres na dvanaestoj lokaciji još uvijek u toku.

Do ovog momenta uhapšeno je 10 lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem niže navedenih krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama, prvoosumnjičeni je Jure Miletić, vlasnik firme “AC Juro” iz Kiseljaka, a među osumnjičenim su i njegova supruga Marijana Miletić, Ivan Miletić, Mijo Miletić, Danica Miletić, Anja Vidović, Ivica Vidović, Pero Čalić, Ankica Čalić, Darija Vrebac, Marija Vrebac, Sonja Mlakić, Leonarda Prskalo i Ragib Emšo.

Poznato ko je osumnjičen u akciji Bulevar: Oduzet im novac i stanovi

Oni su osumnjičeni za krivična djela “Krivotvorenje isprave“, „Nedozvoljena trgovina“, „Pranje novca“ u vezi sa krivičnim djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ i „Osnovi odgovornost pravnog lica“.

Portal Crna-Hronika donosi vam fotografije stana koji je oduzet danas u predmetu Bulevar a kojeg je porodica Miletić izdavala za mjesečnu kiriju od 700 KM. Stan ima 30 kvadrata, a nalazi se na šestom spratu stambene zgrade u sarajevskom naselju Stup.

Također porodica Matić u autocentru “Jure” posjeduje 39 automobila koje prodaje a koji će biti predmet istrage u ovom slučaju. Čak 38 automobila je njemačke proizvodnje a 1 je iz Japana.

U operativnoj akciji „Bulevar“ preduzimaju se i aktivnosti u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine, kojom prilikom će se putem svih banaka u Bosni i Hercegovini i ostalih obveznika izvršiti provjere stanja po računima predmetnih lica, kao i da li isti posjeduju sefove u bankama.

Do sada je blokirano oko 618.025,64 konvertibilnih maraka i 35.513,93 eura.

Takođe, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Policijski službenici SIPA-e su tokom rada po predmetu odnosno dokumentovanju počinjenih krivičnih djela identifikovali nekretnine koje su osumnjičena lica stekla izvršenjem krivičnih djela a radi se o 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Sarajeva, u vezi kojih je Kantonalni sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja navedenim nekretninama koje će biti dodjeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79