Pogledajte kako izgleda prvi tržni centar Islamske zajednice u BiH

U Sanskom Mostu će u subotu, 20. aprila, u 13:30 sati biti upriličeno svečano otvorenje prvog Vakufskog tržnog centra u Bosni i Hercegovini, piše Biznisinfo.

Svečanost će biti upriličena u okviru manifestacije „Dani vakufa“ koju organizira Vakufska direkcija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ovo je prvi vakuf ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte kako tržni centar izgleda:

“Ovo je za nas u Sanskom Mostu poseban dan. Raduje nas činjenica da je ovo jedinstven projekat na nivou cijele Islamske zajednice i sretni smo što će Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu dati vjetar u leđa nama u Sanskom Mostu u našem misijskom djelovanju, a biti inspiracija drugima u našoj zajednici da razmišljaju našom logikom i tako omoguće kvalitetniji pristup misijskom djelovanju”, izjavio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sanski Most Mirza-ef. Žerić.

Na svečanosti će se obratiti najviši zvaničnici Islamske zajednice, Generalne direkcije za vakufe Republike Turske, diplomatskog kora i drugih visokih zvanica. U revijalnom dijelu programa, učešće će uzeti bosanskohercegovački pjevač Armin Muzaferija.

Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu najveći je vakuf ove vrste u Bosni i Hercegovini i jedan od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u BiH. Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i ima 7.400 metara kvadratnih korisnog prostora.

Kamen temeljac položen je u aprilu 2018. godine, a gradnja je krenula u septembru 2021. godine. Centar je sagrađen na vakufu Hamzi-bega, velikog vakifa ovog grada.

U ponudi su poznati modni brendovi LC Waikiki, Sinsay, Pepco, Sport Reality, mjenjačnica BH Pošte, igraonica, kafeterija, zlatara, velika podzemna garaža sa 130 parking mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79