Pogledajte kako izgledaju ulice glavnog grada Pakistana u čast Džaferoviću

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović započeo je dvodnevnu posjetu Islamskoj Republici Pakistan.

Premijer Pakistana Imran Kahn priredio je svečani doček uz najviše državničke počasti nakon čega je uslijedio tete-a-tete sastanak Džaferovića i Kahna kao i susret delegacija dvije zemlje. Prethodno je osdržan sastanak bh. delegacije sa pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ministar nauke i tehnologije potpisali Memorandum o razumijevanju u oblasti nauke i tehnologije Fawad Chaudhry, a Cikotić je s ministrom unutrašnjih poslova Pakistana Ijazom Ahmedom Shahom potpisao Sporazum o readmisiji i prateći Protokol. Taj sporazum omogućava vraćanje iligalnih migranata iz BiH u Pakistan.

Džaferović će se tokom dvodnevne posjete Islamabadu sastati i s predsjednikom Islamske Republike Pakistan Arifom Alvijem i predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom.

U čast Džaferoviću ulice Islamabada, glavnog grada Pakistana, okićene su zastavama Bosne i Hercegovine, a istaknuti su i plakati sa njegovim likom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79