Pogledajte kako je izgledalo ročište Admiru Arnautoviću Šmrku

Danas se održalo ročište pred Vijećem Suda BiH kojim je predsjedavao sudija Davorin Jukić, a na kojem je razmatran prijedlog za produženje pritvora Admiru Arnautoviću za naredna dva mjeseca.

Zlatko Ibrišimović, advokat Admira Arnautovića Šmrka je danas rekao kako osumnjičeni nije uradio ništa da onemogući ovaj krivični postupak, da nije pokazao namjeru da bježi, da se odazvao pozivu službenika Policijske uprave da dođe u službene prostorije, te da je pokazao saradnju.

Dalje je advokat predložio kućni pritvor za osumnjičenog, te je naveo da Arnautović nema razloga da bi bježao iz države, jer su mu u državi djeca, roditelji, djevojka i bivša žena.

Arnautović je kratko kazao da se slaže sa svim što je njegov advokat rekao.

Pogledajte video sa ročišta.

Podsjetimo, Tužilaštvo, a što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, organizirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se kontinuirano bavila neovlaštenim prometom opojnih droga kokain, kanabis i spid.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79