Pogledajte kako je nova dogradonačelnica Sarajeva Ivana Marić pričala o Bošnjacima (VIDEO)

Ivana Marić je na društvenim mrežama potvrdila da joj je ponuđena kandidatura za dogradonačelnicu Sarajeva.

“Povodom natpisa u medijima o tome da sam kandidatkinja ispred Naša stranka za dogradonačelnicu Sarajeva želim vas informirati da je istina da smo razgovarali o tome, ali nije istina da je NS to bilo čime uvjetovala, pogotovo ne članstvom u stranci, napisala je ona u statusu, odnosno tweetu na društvenim mrežama, piše portal Crna Hronika.

Gradsko vijeće broji 28 vijećnika, a nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika potrebna je većina od 15 vijećnika.

SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Ivana Marić na jednom gostovanju u Irskoj je pričala o narodima u BiH, a tada je spomenula Bošnjake, kao ,,nešto novo što su oni izmislili, da imaju nešto, ne samo ono muslimani”.

U nastavku pogledajte isječak iz spornog govora Marićeve koji donosi portal Crna Hronika:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79