(VIDEO) Pogledajte kako je uhapšen Marko Đurić: Udarci puškama, lupanje kamera

Direktor Kancelarije Valde Srbije za KiM Marko Đurić i njegov saradnik Željko Jović uhapšeni su tokom posjete Kosovskoj Mitrovici, a potom i protjerani u centralnu Srbiju.

Prilikom hapšenja više ljudi je teško povrijeđeno, među kojima i Jović, koji je prema navodima medija pokušao da se odupre.

Đurić i Jović su uhapšeni u sali Mitrovačkog dvora, gdje su upravo bili počeli razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM. Kako su građani Mitrovice pokušali da spriječe ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe.

“RTS” je ranije izvijestio da su se u Kosovskoj mitrovici čule sirene i da su odjekivali pucnji u pojedinim dijelovima grada. Među povrijeđenima je takođe i snimatelj pomenute televizije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica Savjeta, prema nezvaničnim sasznanjima, prethodno je bila zakazana za sutra.

Na društvenim mrežama pojavili su se i prvi snimci privođenja Marka Đutića i željka Jovića. Na snimcima se vidi i kako policija koristi šok i dimne bombe kako bi rastjerala ljude ispred Mitrovačkog dvora.

Takođe, na jednom od snimaka se vidi kako policajci prilikom upada u salu udaraju prisutne puškama, iako su oni već legli ili kleknuli na pod i digli ruke, lome invetar i lupaju novinarske kamere.

Na kraju jednog od njih i kako specijalac napada kamermana “RTS”-a, iako on jasno daje do znanja da je medijski radnik.

 

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79