Pogledajte kako muškarac postavlja eksploziv u baštu šiša bara “Fatih”

U sarajevskom naselju Ilidža u ulici Ustanička, tačnije u bašti šiša bara “Fatih” 11. aprila je postavljena eksplozivna naprava.

Sarajevska policija je tada izašla na teren, evakuisala stanare iz zgrade, te na kraju uklonili eksplozivnu napravu.

Još uvijek je nepoznato ko ju je postavio.

Na video snimku koji objavljujemo vidi se kako nepoznati muškarac zaustavlja vozilo u blizini šiša bara, ostavlja napravu, te napušta mjesto.

Pogledajte video.

“Da li je ovo navaljen rat podzemlja novih i starih grupa narko dilera u Sarajevu?

Ko štiti kriminalce?

Građani Kantona Sarajevo su negisurni i zgroženi godinama. Ne lišavanje slobode počinioca koji bacaju eksplozivne naprave na objekte gdje se nalazi i civilno stanovništvo? Do danas nisu rješeni slučajevi bacanja bombi i paljenja vozila po glavnom gradu u Sarajevu a da ne spominjemo velike igrače koji nesmetano trguju narkoticima, a hapse se samo sitni dileri.

Koja politika stoji iza velikih igrača, koji “siluju” građane nerješenim slučajevima? Hoće li njihovo dijete nastradati, ili biti sljedeća žrtva koje će eksplozivnom napravom ili bombom biti ubijeno?

Zašto se ne ispita porijeklo imovine i pranja novca u našoj državi? Mnogo je dokaza priloženo, a pojedini uposlenici državnih službi šute i ne rade svoj posao, a uredno primaju platu?

Dragi mediji, građani i vi političari zajedno sa tužiocima i policijskim agencijama, vama šaljemo ovu poruku i vas lično krivimo ako se po ovom pitanju ništa ne riješi” – napisao je ogorčeni građanin Sarajeva (identitet poznat redakciji)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79